Nieuwe beginnerscursus

In maart start bij de EHBO Vereniging Voorschoten een beginnerscursus Eerste Hulp. Tijdens de cursus leert u hoe te handelen bij kleine ongelukken en bij levensbedreigende situaties. Verder zijn o.a. reanimatie en verbandleer onderdeel van de opleiding. Het examen wordt afgenomen door het Oranje Kruis, de landelijke certificerende organisatie. Als u voor dit examen slaagt, komt u in het bezit van een Europees erkent diploma Eerste Hulp. De cursus bestaat uit zes ochtenden en wordt afgesloten met een officieel examen.

Heeft u interesse? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vraag om het inschrijfformulier.

Cursussen

De EHBO Vereniging Voorschoten verzorgt diverse cursussen. Zowel voor beginners als voor mensen die hun diploma geldig willen houden. Daarnaast bieden wij ook maatwerkoplossingen voor bedrijven, scholen, verenigingen etc.

Naast de standaard EHBO opleiding, kunt u bij ons ook terecht voor diverse losse workshops, modules en competentietrainingen zoals sportletsel.

Klik in het linker menu voor meer informatie of stuur een mail naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Certificaat Eerste Hulp aan kinderen

Het verlenen van Eerste Hulp aan kinderen verschilt in een aantal opzichten van dat bij volwassenen en vereist daarom extra kennis.  Met een certificaat Eerste Hulp aan kinderen weet  u hoe u Eerste Hulp kunt verlenen aan zuigelingen en kinderen bij stoornissen in de vitale  functies en plaatselijke letsels, die geregeld bij zuigelingen en kinderen voorkomen. Ook krijgt  u inzicht in de gevaren die in het bijzonder zuigelingen (0-1 jaar) en kinderen (1-puberteit)  bedreigen en de wijze waarop deze kunnen worden bestreden.
Het certificaat kan behaald worden zonder enige voorkennis van Eerste Hulp. Diegenen die  het diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis al in hun bezit hebben, krijgen na afloop een  vermelding op het diploma dat zij dit certificaat behaald hebben.

In de cursus wordt aandacht besteed aan de verschillende ontwikkelingsstadia van  zuigelingen en kinderen, hun omgeving en welke maatregelen u kunt nemen om de  veiligheid te vergroten. Ook komen een aantal kinderziekten aan bod en hoe u dan kunt  handelen.
Tijdens de cursus leert u hoe u Eerste Hulp bij zuigelingen en kinderen hulp kunt verlenen, bijvoorbeeld in geval van een bloeding, bij een kneuzing of een verstuiking, bij tandletsel, bij koortsstuipen of bij brandwonden.

De opleiding wordt afgesloten met een toets. De minimumleeftijd om hieraan deel te nemen is 16 jaar. Na het behalen van de toets ontvangt u een certificaat Eerste Hulp aan kinderen van het  Oranje Kruis. Indien u al in het bezit bent van een geldig diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis, wordt deze module op uw diploma bijgeschreven. Het certificaat is evenals het diploma Eerste Hulp twee jaar geldig.  Om de geldigheidsduur na twee jaar te verlengen, dient u herhalingslessen te  volgen. Voor meer informatie over het certificaat Eerste Hulp bij kinderen kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Herhalingslessen Eerste hulp

Bent u in het bezit van een geldig diploma Eerste Hulp en wilt u dit geldig houden? Word dan lid van onze vereniging en volg de jaarlijkse Herhalingslessen Eerste Hulp. Tijdens deze lessen worden de diverse onderwerpen herhaald, wordt u op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van EHBO en  kunt u aantonen nog steeds een kundige eerstehulpverlener te zijn. De herhalingslessen vinden op verschillende momenten in het seizoen plaats. Voor meer informatie, of om u in te schrijven bij onze vereniging, kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Diploma Eerste hulp

Iedereen kan er mee te maken krijgen: een ongeluk in huis of op straat, een verstuiking tijdens het sporten of een ongeval op het werk. Met het diploma Eerste Hulp bent u in staat om op een juiste wijze Eerste Hulp te verlenen. Niet met uw handen in het haar staan, maar helpen!

Tijdens de  opleiding leert u hoe u Eerste Hulp kunt verlenen in geval van bijvoorbeeld een bloeding, een wond, een botbreuk of een allergische reactie. Maar ook leert u hoe te handelen bij een slachtoffer met een stoornis in het bewustzijn of van de ademhaling. Reanimeren is uiteraard ook een onderdeel van de opleiding.

De opleiding wordt afgesloten met een officieel examen. De minimumleeftijd om hieraan deel te nemen is 16 jaar. Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam van het Oranje Kruis. Na het behalen van het examen ontvangt u een diploma Eerste Hulp. Dit diploma is twee jaar geldig. Om het diploma na twee jaar te kunnen verlengen, kunt u herhalingslessen te volgen. Tijdens deze lessen worden bepaalde onderwerpen herhaald en kunt u aantonen nog steeds een kundige eerstehulpverlener te zijn.

Voor meer informatie over de opleiding Eerste Hulp kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..