Diploma Eerste hulp

Iedereen kan er mee te maken krijgen: een ongeluk in huis of op straat, een verstuiking tijdens het sporten of een ongeval op het werk. Met het diploma Eerste Hulp bent u in staat om op een juiste wijze Eerste Hulp te verlenen. Niet met uw handen in het haar staan, maar helpen!

Tijdens de  opleiding leert u hoe u Eerste Hulp kunt verlenen in geval van bijvoorbeeld een bloeding, een wond, een botbreuk of een allergische reactie. Maar ook leert u hoe te handelen bij een slachtoffer met een stoornis in het bewustzijn of van de ademhaling. Reanimeren is uiteraard ook een onderdeel van de opleiding.

De opleiding wordt afgesloten met een officieel examen. De minimumleeftijd om hieraan deel te nemen is 16 jaar. Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam van het Oranje Kruis. Na het behalen van het examen ontvangt u een diploma Eerste Hulp. Dit diploma is twee jaar geldig. Om het diploma na twee jaar te kunnen verlengen, kunt u herhalingslessen te volgen. Tijdens deze lessen worden bepaalde onderwerpen herhaald en kunt u aantonen nog steeds een kundige eerstehulpverlener te zijn.

Voor meer informatie over de opleiding Eerste Hulp kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..