Certificaat Eerste Hulp aan kinderen

Het verlenen van Eerste Hulp aan kinderen verschilt in een aantal opzichten van dat bij volwassenen en vereist daarom extra kennis.  Met een certificaat Eerste Hulp aan kinderen weet  u hoe u Eerste Hulp kunt verlenen aan zuigelingen en kinderen bij stoornissen in de vitale  functies en plaatselijke letsels, die geregeld bij zuigelingen en kinderen voorkomen. Ook krijgt  u inzicht in de gevaren die in het bijzonder zuigelingen (0-1 jaar) en kinderen (1-puberteit)  bedreigen en de wijze waarop deze kunnen worden bestreden.
Het certificaat kan behaald worden zonder enige voorkennis van Eerste Hulp. Diegenen die  het diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis al in hun bezit hebben, krijgen na afloop een  vermelding op het diploma dat zij dit certificaat behaald hebben.

In de cursus wordt aandacht besteed aan de verschillende ontwikkelingsstadia van  zuigelingen en kinderen, hun omgeving en welke maatregelen u kunt nemen om de  veiligheid te vergroten. Ook komen een aantal kinderziekten aan bod en hoe u dan kunt  handelen.
Tijdens de cursus leert u hoe u Eerste Hulp bij zuigelingen en kinderen hulp kunt verlenen, bijvoorbeeld in geval van een bloeding, bij een kneuzing of een verstuiking, bij tandletsel, bij koortsstuipen of bij brandwonden.

De opleiding wordt afgesloten met een toets. De minimumleeftijd om hieraan deel te nemen is 16 jaar. Na het behalen van de toets ontvangt u een certificaat Eerste Hulp aan kinderen van het  Oranje Kruis. Indien u al in het bezit bent van een geldig diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis, wordt deze module op uw diploma bijgeschreven. Het certificaat is evenals het diploma Eerste Hulp twee jaar geldig.  Om de geldigheidsduur na twee jaar te verlengen, dient u herhalingslessen te  volgen. Voor meer informatie over het certificaat Eerste Hulp bij kinderen kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..